вторник, 23 септември 2008 г.

Диетични плодови тортички






Продукти

12 бр. натурални оризови бисквити "Оризовки"

200 г череши
2 листа индрише
настъргана лимонова кора
1 ванилия
1 пакетче желатин (10 г)

500 г кашкавалена извара
1 ч.л.подсладител "Суитли"
1 ванилия
200 г пасирани ягоди
2 яйца
1 пакетче желатин (10 г)

плодове за украса
плодово желе за глазиране

Приготвяне

* Задушете почистените череши в малко вода заедно с индришето,лимоновата кора и ванилията. Варете няколко минути - черешите трябва да останат твърди. Прибавете накиснатият в малко студена вода желатин. Разбъркайте докато се стопи желатина и оставете плодовете да изстинат.

* Разбийте добре изварата заедно с жълтъците и подсладителя. Прибавете ягодите и ванилията. Разтопете желатина на водна баня в малко вода и го сипете в изварата. Разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете съм крема с внимателно бъркане. Оставете го да се стегне малко в хладилника.

* От хартия за печене изрежете ленти , високи 15 см. Направете борд около оризовите бисквити и го фиксирайте с кламер или тел бод. Върху всяка бисквита сипете по малко от полу желираните череши. Върху тях поставете от полу желираният крем. Отгоре поставете по една бисквита. Оставете тортичките в хладилника да се стегнат добре за няколко часа.

* Отстранете хартията , върху горната бисквита наредете плодове и глазирайте с леко затоплено плодово желе. Да ви е сладко!



.

Няма коментари:

Публикуване на коментар