Плодова салата с диня

Може да срещнете най-различни рецепти за плодови салати. Така всеки може да избере десерт по свой вкус. Днес ще се спрем на една комбинация от диня, пъпеш, киви, праскова и малко захаросани плодове. Последните добре поддържат кисело – сладникавия баланс на салатата. Шоколадовият крем с ликьор спокойно може да се замени с кисело мляко, сладко вино, шампанско…..
За да се приготви този вид салата е необходимо: половин диня, половин пъпеш, три кивита, три праскови, 100 грама стафиди, 50 грама ядки кашу, 100 грама захаросани или сушени плодове и 100 милилитра шоколадов крем с ликьор.
А ето и самото приготвяне.
Внимателно с помощта на нож извадете вътрешността на динята. Не е нужно да я изрязвате до бялото на кората. Най-трудната част и изваденото месо от динята да се нареже на кубчета и да се почисти от семките.
Нарязваме и останалите плодове на кубчета. Смесваме ги с тези на динята. Добавяме стафиди, сушени плодове, които предварително сме нарязали на малки кубчета.
Върху получената смес изливаме шоколадовия крем с ликьор. Поставяме съда за малко в хладилника.
Добър апетит.